Contact

Kennis van zonne-energie

Martijn maakt tijdens zijn studie in ’94 kennis met zonne-energie. Daarna – als technisch adviseur in ontwikkelingsprogramma’s in Ethiopië en Mali – installeert hij stand-alone zonne-energie systemen. In 2003 richt hij zijn bedrijf in Aalten op, waarin hij zich steeds meer richt op advisering en montage van zonne-energiesystemen. ‘Ik bouwde een degelijk netwerk van klanten en leveranciers op. Al snel heb ik me gespecialiseerd in advies en installatie van zonne-energie systemen.’ Per 2012 komt Margreet bij het bedrijf, zij brengt ervaring in op onder meer organisatorisch en logistiek vlak. ‘Onze verschillende expertises vullen elkaar goed aan. Ik ben trots dat Margreet het bedrijf is komen versterken. Samen spelen we nog beter in op de vragen van de klant. We hebben een goede naam opgebouwd en worden regelmatig ‘Dé Zonne-Energie Specialist van de Achterhoek’ genoemd, dat geeft voldoening’, zegt Martijn. ‘Met onze eigen medewerkers én onze klanten gaan we door met het realiseren van goed renderende zonne-energie systemen.

Maatschappelijk Verantwoord & Duurzaam ondernemen, ’n hobby

Zevenbergen Zonne-energie werkt met een eigen team van vast personeel. Dit draagt bij aan de kwaliteit, veiligheid & het werkplezier. 
Ons kantoor is in een 100 jaar oud pand dat z’n gehele elektra verbruik met zonnepanelen opwekt. Warm water (tapwater en verwarming) wordt voor 40% door zonnecollectoren geproduceerd, een warmtepomp verzorgt 10% extra. Houtkachels verwarmen de ruimte, gecombineerd met infrarood verwarming en een gasgestookte CV-ketel. De resterende COuitstoot is nog maar 20% van het oorspronkelijke. Ook de isolatie is conform moderne maatstaven. Klanten worden CO2vrij bezocht met een elektrische bedrijfsauto, geladen op zonnestroom. De accu in de auto fungeert als opslagplaats van het ‘overschot’ aan zonnestroom. Onze gescheiden afvalstromen zijn gericht op hergebruik en recycling.

Voorjaar 2017 is onze eigen loods -met lokale bedrijven- gerealiseerd.Er is gewerkt met 2e hands- c.q. herbruikbaar materiaal met hoge isolatiewaarde. De 2e hands elektrische heftruck wordt allicht geladen op zonnestroom. 

Een werkwijze waar we trots op zijn en waar we kritisch op blijven. Wordt vervolgd…