Montage 100% elektrisch

Zevenbergen Zonne-energie uit Lintelo heeft bij DAGO Aalten een mooie duurzame aankoop voor haar bedrijf gedaan. Martijn Zevenbergen is, als eerste in de Achterhoek, eigenaar geworden van de geheel elektrische Volkswagen E-Crafter. De bestickering op de bus toont, naast de firmanaam Zevenbergen, helder om wat voor soort werkbus het gaat. Zevenbergen is er trots op voortaan het vervoer naar haar klanten geheel elektrisch te kunnen verzorgen. De eerste reacties van klanten zijn heel positief. DAGO is blij met de extra reclame en staat open voor de ervaringen van Zevenbergen, als ervaren elektrische autobestuurder. 

Zevenbergen rijdt al sinds 2011 met elektrisch vervoer naar haar klanten. Maar de montage van de zonnepanelen bij de klanten gebeurde nog altijd met een werkbus op diesel. Er was geen alternatief, tot nu toe! Volkswagen heeft sinds zeer recent als eerste autoproducent een 100% elektrische werkbus op de markt gebracht, de E-Crafter. Martijn Zevenbergen wil, zowel met zijn bedrijf als prive, zijn CO2 uitstoot zo klein mogelijk maken. Zo zag Martijn met deze auto opnieuw een kans om een grote ‘groene’ stap te maken. 

Martijn: ‘Op onze bedrijfsloods wekken 100 zonnepanelen genoeg zonnestroom op om ons werk te doen en auto’s op te laden. Vanaf nu is ons hele werkproces, vanaf het lossen van de panelen met de heftruck bij de loods tot aan de montage bij de klanten thuis, volledig voorzien uit deze zonnestroom. We wekken meer zonnestroom op dan we totaal gebruiken en onze CO2 uitstoot is bijna niks meer. Dit maakt onze energie ‘footprint’ niet alleen Energie Neutraal, maar zelfs Energie Positief. Dat vind ik geweldig’, vertelt Martijn enthousiast. ‘Ik merk dat onze klanten deze voortrekkers rol van ons waarderen. Zij kiezen onder andere voor ons, als leverancier, omdat ze weten dat wij hierin voor op proberen te lopen. Vanaf nu kan het dus voorkomen dat we onze klant tijdens de montage vragen om de bus te mogen bijladen’, zegt Martijn lachend. 

Leave a Comment