TNO Project – Zon op Dijken

IMG_Dijk

Bijgaand het artikel in Solar Magazine van het TNO project ‘Zon op Dijken’, waarvoor Zevenbergen de onderconstructies heeft mogen leveren.

https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i21992/portret-michiel-de-ruyter-schittert-op-zonnepanelen-op-dijk-in-zeeland

Hoog voltage in het stroomnet

Beste klanten,

Sinds dit voorjaar bereikt ons met enige regelmaat het bericht dat de omvormer – rond de tijd dat de zon vol op uw panelen schijnt – af en toe uit gaat. Dit is het gevolg van een hoog voltage in het Liander net, dat ‘vol loopt’ door alle zonnestroom productie (en veranderd stroomverbruik sinds corona). De omvormer is voor hoog voltage beveiligd door even uit te gaan. Dit heeft allicht gevolg op de zonnestroom opbrengst. Liander is  op de hoogte van het fenomeen en is hier mee bezig.

Wat kunt u zelf doen: Check zowel bij lagere opbrengst (’s morgens of ’s avonds) en tijdens volle zon instraling (rond de lunch) of de omvormer werkt, of soms even uit gaat. Als dit zo is, verplaats dan zoveel mogelijk uw eigen stroomverbruik in huis naar het moment dat uw panelen vol in de zon liggen. Te denken valt aan het (na elkaar) aan doen van wasmachine / vaatwasser / airco t/m laden van elektrische auto. Hiermee brengt u zelf het voltage (mits op dezelfde fase) omlaag.

Mocht dit niet helpen, dan kunt u allicht contact met ons opnemen.

Zonnigste lente ooit …

Dat deze lente uitzonderlijk zonnig is, komt terug in enorme zonnestroom productie.
Tot 1/6e van alle stroomverbruik in NL kwam uit zonnestroom!

Lees meer:

Zonnigste Lente – Solar Magazine

Afbouw salderingsregeling bekend

Minister Wiebes heeft eind maart de nieuwe salderingsregeling bekend gemaakt. Lees bijgaand de volledige tekst in Solar Magazine:

https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i20971/afbouw-salderingsregeling-definitief-eigenaar-zonnepanelen-mag-vanaf-2023-jaarlijks-9-procent-minder-salderen

Werkwijze tijdens corona

Zevenbergen volgt in deze tijd de werkwijze zoals opgesteld door de Rijksoverheid  voor bouw & techniek. Dank aan onze klanten voor uw begrip & medewerking. 

Corona virus

Allicht volgen we dagelijks de ontwikkelingen rond de maatregelen tegen de verspreiding van het corona virus. Naast landelijke regels (RIVM), volgen we de werkwijze van de branchevereniging Holland Solar en Techniek Nederland (voorheen Uneto-VNI).  

Kraan !

In januari dit jaar hebben we een mobiele kraan aangeschaft. Deze verzorgt het verticaal transport en persoonsbeveiliging op het dak. Ons team is er enthousiast over: het werk is zo fysiek minder zwaar en daardoor weer veiliger. 

Mooie veldrit Koetsiersvereniging

Afgelopen zondag was er bij prachtig herfstweer de veldrit 2019, met deelname van de Koetsiersvereniging Aalten-Dinxperlo.  Een mooie authentiek duurzame bezigheid!

 

BTW vordering en de nieuwe KOR

Ondanks een aantal aanpassingen in de nieuwe Kleine Ondernemers Regeling (KOR) blijft de uitkomst dat deze geen gevolg heeft voor reguliere particuliere PV systemen. De wijziging in de KOR doet zich pas gelden bij grotere PV systemen, waarbij de BTW vordering meer dan €2.500 bedraagt. De nieuwe FAQ lijst is nu op internet te vinden.

Lees meer: Nieuwe KOR geen gevolg voor reguliere zonne-systemen

Nieuwe KOR geen gevolg voor reguliere zonne-systemen

De nieuwe Kleine Ondernemers Regeling die per 2020 ingaat heeft geen gevolg voor de reguliere particuliere zonne-energie systemen. Pas als de btw vordering meer dan 2.500,- euro bedraagt, heeft de nieuwe KOR regel impact. Ter vergelijk: Reguliere systemen vorderen momenteel zo’n 800 a 1200 euro. Als er mee bekend wordt, informeren we u wederom.

Lees meer: https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i18551/staatssecretaris-geeft-uitsluitsel-over-btw-meeste-eigenaren-zonnepanelen-gaan-er-niet-op-achteruit-door-nieuwe-kleineondernemersregeling?utm_source=Solar%20Magazine&utm_campaign=dc035ad2df-DDU-ZF20_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_54b49bf328-dc035ad2df-8725889