Mooie veldrit Koetsiersvereniging

Afgelopen zondag was er bij prachtig herfstweer de veldrit 2019, met deelname van de Koetsiersvereniging Aalten-Dinxperlo.  Een mooie authentiek duurzame bezigheid!

 

BTW vordering en de nieuwe KOR

Ondanks een aantal aanpassingen in de nieuwe Kleine Ondernemers Regeling (KOR) blijft de uitkomst dat deze geen gevolg heeft voor reguliere particuliere PV systemen. De wijziging in de KOR doet zich pas gelden bij grotere PV systemen, waarbij de BTW vordering meer dan €2.500 bedraagt. De nieuwe FAQ lijst is nu op internet te vinden.

Lees meer: Nieuwe KOR geen gevolg voor reguliere zonne-systemen

Nieuwe KOR geen gevolg voor reguliere zonne-systemen

De nieuwe Kleine Ondernemers Regeling die per 2020 ingaat heeft geen gevolg voor de reguliere particuliere zonne-energie systemen. Pas als de btw vordering meer dan 2.500,- euro bedraagt, heeft de nieuwe KOR regel impact. Ter vergelijk: Reguliere systemen vorderen momenteel zo’n 800 a 1200 euro. Als er mee bekend wordt, informeren we u wederom.

Lees meer: https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i18551/staatssecretaris-geeft-uitsluitsel-over-btw-meeste-eigenaren-zonnepanelen-gaan-er-niet-op-achteruit-door-nieuwe-kleineondernemersregeling?utm_source=Solar%20Magazine&utm_campaign=dc035ad2df-DDU-ZF20_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_54b49bf328-dc035ad2df-8725889

Saldering verlengd, dan afgebouwd

Vandaag werd bekend dat de saldering eerst wordt verlengd tot 2023, waarna het stapsgewijs tot 2031 zal worden afgebouwd.
Dit i.p.v. de eerder geopperde ‘teruglever subsidie’.
Bijgaand het artikel van Solar Magazine: https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i18329/salderingsregeling-voor-zonnepanelen-verlengd-tot-2023-daarna-stapsgewijze-afbouw-tot-2031?utm_source=Solar%20Magazine&utm_campaign=a31f19db72-EMAIL_CAMPAIGN_2018_05_15_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_54b49bf328-a31f19db72-8725889

Montage 100% elektrisch

Zevenbergen Zonne-energie uit Lintelo heeft bij DAGO Aalten een mooie duurzame aankoop voor haar bedrijf gedaan. Martijn Zevenbergen is, als eerste in de Achterhoek, eigenaar geworden van de geheel elektrische Volkswagen E-Crafter. De bestickering op de bus toont, naast de firmanaam Zevenbergen, helder om wat voor soort werkbus het gaat. Zevenbergen is er trots op voortaan het vervoer naar haar klanten geheel elektrisch te kunnen verzorgen. De eerste reacties van klanten zijn heel positief. DAGO is blij met de extra reclame en staat open voor de ervaringen van Zevenbergen, als ervaren elektrische autobestuurder. 

Zevenbergen rijdt al sinds 2011 met elektrisch vervoer naar haar klanten. Maar de montage van de zonnepanelen bij de klanten gebeurde nog altijd met een werkbus op diesel. Er was geen alternatief, tot nu toe! Volkswagen heeft sinds zeer recent als eerste autoproducent een 100% elektrische werkbus op de markt gebracht, de E-Crafter. Martijn Zevenbergen wil, zowel met zijn bedrijf als prive, zijn CO2 uitstoot zo klein mogelijk maken. Zo zag Martijn met deze auto opnieuw een kans om een grote ‘groene’ stap te maken. 

Martijn: ‘Op onze bedrijfsloods wekken 100 zonnepanelen genoeg zonnestroom op om ons werk te doen en auto’s op te laden. Vanaf nu is ons hele werkproces, vanaf het lossen van de panelen met de heftruck bij de loods tot aan de montage bij de klanten thuis, volledig voorzien uit deze zonnestroom. We wekken meer zonnestroom op dan we totaal gebruiken en onze CO2 uitstoot is bijna niks meer. Dit maakt onze energie ‘footprint’ niet alleen Energie Neutraal, maar zelfs Energie Positief. Dat vind ik geweldig’, vertelt Martijn enthousiast. ‘Ik merk dat onze klanten deze voortrekkers rol van ons waarderen. Zij kiezen onder andere voor ons, als leverancier, omdat ze weten dat wij hierin voor op proberen te lopen. Vanaf nu kan het dus voorkomen dat we onze klant tijdens de montage vragen om de bus te mogen bijladen’, zegt Martijn lachend. 

Laatste nieuws tav Saldering

De salderingsregeling wordt mogelijk herzien. Bijgaand de laatste berichtgeving hierover van minister Wiebes:

https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i17624/wiebes-bevestigt-salderingsregeling-gehandhaafd-tot-1-januari-2021-terugleversubsidie-op-losse-schroeven?

LG Solar wint ‘Top Brand PV Europe Award 2018’

De panelen van LG hebben de Europese Top Brand Award gewonnen! Ook onze klanten en wij zelf zijn al jaren zeer tevreden over de constante kwaliteit, de hoge opbrengst en het mooie uiterlijk van de LG panelen.  

Lees meer:

https://solarmagazine.nl

 

Aangesloten bij ‘Climate clean up’

Naast wat Zevenbergen zelf onderneemt om als bedrijf en huishouden een minimale milieu ‘voetafdruk’ te hebben, zijn we enthousiast over het boek ‘Drawdown’ samengesteld door Paul Hawken en velen met hem. 

Dit boek werkt de 100 meest effectieve oplossingen uit om de klimaatverandering wereldwijd te keren. Niet vanuit een doemscenario, maar positief, betaalbaar, realistisch en haalbaar. Een aanrader! 

We hebben ons aangesloten bij ‘Climatecleanup.org’, het samenwerkingsverband van
Nederlandse ondernemingen.

2019: Nieuwe subsidie voor sportclubs

Per 1 januari 2019 gaat de subsidieregeling ‘stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ van start. Zonnepanelen en zonnecollectoren komen voor 35 procent subsidie in aanmerking.

Lees meer in het artikel in Solar Magazine :

nieuwe-subsidieregeling-voor-sportclubs

 

Nieuwe laadpaal bij de loods

 

Op het terrein bij de loods is een ‘snelle’ laadpaal geplaatst. Zo kan de zonnestroom uit de zonnepanelen op de loods, rechtstreeks de elektrische auto laden. En bezoeken we de klanten 100% op zonnestroom!