Zonnestroom

Huis_def_zonder zon (snede)Opwekken stroom

Met slechts enkele panelen op uw dak (of op een andere geschikte plaats) kunt u direct (geheel of ten dele) in uw eigen elektriciteitsbehoefte voorzien.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in gelijkstroom. Een omvormer maakt hier wisselstroom van en brengt de spanning op 230 Volt. Als uw panelen meer stroom opleveren dan u zelf gebruikt wordt de overtollige elektra aan het net verkocht voor dezelfde prijs als waar u het voor inkoopt.

Besparing

Zo bespaart u jaarlijks honderden Euro’s op uw energierekening. Ook bent u meer zelfvoorzienend, en draagt u bij aan een schoner milieu. Al na 2 jaar zonnestroom opwekking is deze CO2neutraal. (De vrijgekomen CO2 bij de productie en transport van de materialen is dan gecompenseerd.) 

BTW vordering

De BTW bij de aanschaf van zonnepanelen kunnen particulieren terugvorderen bij de belastingdienst! Dit verzorgen we graag voor u.

Rekenvoorbeeld

Woning met 4 persoonshuishouden: 12 zonnepanelen van Hyundai 290 All Black (3.480 Wattpiek) met een Steca 3600 omvormer, montagemateriaal,  inclusief systeemcontrole, volgsysteem via internet, service & garanties.
Compleet systeem inclusief installatie en aansluiten: +/-  € 3.990,= excl btw ( € 4.828,= incl btw)
Identieke set met LG 320 All Black Mono (3.840 Wattpiek) +/- € 4.900,= excl btw ( € 5.900,= incl btw)

Op het geleverde materiaal zit minimaal 10 jaar fabrieksgarantie (of langer) op onderdelen én arbeid.

Rendement

Met dit Hyundai systeem bespaart u op jaarbasis ongeveer 3.130 kWh; met het LG systeem ongeveer 3.460 kWh. Dit komt met de huidige prijzen neer op een verlaging van uw jaarlijkse energierekening met zo’n € 691,- (incl btw). Zo verdient u het systeem in 6 a 7 jaar terug, waarna de panelen nog zeker 18 a 19 jaar doorgaan met (gratis) opwekking van stroom. Ofwel een hoog rendement én een ultieme groene investering.

Een opbrengstprognose vóóraf door een onafhankelijke organisatie kan worden aangeboden.