Zonnewarmte

Huis_def_zonder zon (snede)Warmte van de zon

Op efficiënte wijze de warmte van de zon voor uw huis of bedrijf te benutten is via hoog rendement zonneboiler en zonnecollectoren.

Het principe

De warmte van de zon wordt opgevangen in een collector en overgedragen aan een vloeistof (water met ‘antivries’) die zich in het buizensysteem van de collector bevindt. Een pomp brengst de vloeistof door de spiraal in het boilervat, opdat de warmte wordt afgegeven aan het water in het vat. Het verwarmde water is vervolgens (evt. via een naverwarmer) klaar voor gebruik.

Besparing & garantie

Met een zonneboiler stookt een huishouden bijna 80% minder aardgas voor tapwaterverwarming. Dat betekent een structurele verlaging van de CO2-uitstoot. Collectoren leveren na 2 jaar CO2 neutrale energie (de vrijgekomen CObij fabricage van het systeem is dan gecompenseerd). Garantie op de collectoren is 10 jaar, het boilervat 5 jaar.

ISDE Subsidie

De ISDE subsidie op zonneboilers beslaat ongeveer 25% van de gehele aanschaf en montage van een systeem. Meer informatie: www.rvo.nl

Zevenbergen Zonne-energie is officieel verkooppunt van HRSolar geworden, dé Nederlandse producent van hoogwaardige materiaal (http://www.hrsolar.nl)

Rekenvoorbeeld 

Woonhuis met 4 persoons huishouden : 4x zonnecollector & zonneboiler
(totaal 8,72 m² en 400 liter). Complete set plus installatie voor totaal +/-
€ 5.250,= (incl 21% btw). Hierbij is de subsidie nog niet opgenomen. Dit systeem bespaart op 700 m3 gas per jaar (ofwel € 400 per jaar).

U kunt nog meer besparen als u de afwas- of wasmachine aansluit op de zonneboiler met een Alfamix. De besparing loopt dan op naar zo’n  €500 per jaar. Een gemiddeld rendement van maar liefst 10% per jaar!

Interesse? Lees verder op: ‘Uitgebreide informatie’