Zonnewarmte

Huis_def_zonder zon (snede)

Warmte van de zon

Op efficiënte wijze de warmte van de zon voor uw huis of bedrijf te benutten is via hoog rendement zonneboiler en zonnecollectoren.

NB Momenteel installeert Zevenbergen geen zonneboilers meer. Zonnestroom is eenvoudigweg qua rendement financieel gunstiger en breder inzetbaar dan warm water uit een zonneboiler. 

Het principe

De warmte van de zon wordt in een collector overgedragen aan de vloeistof (water met ‘antivries’) in het buizenstelsel van de collector. Een pomp brengst de vloeistof door de spiraal in het boilervat, opdat de warmte wordt afgegeven aan het water in het vat. Het verwarmde water is vervolgens (evt. via een naverwarmer) klaar voor gebruik.

Besparing & garantie

Met een zonneboiler stookt een huishouden bijna 80% minder aardgas voor tapwaterverwarming. Dat betekent een structurele verlaging van de CO2-uitstoot. Collectoren leveren na 2 jaar CO2 neutrale energie (de vrijgekomen CObij fabricage van het systeem is dan gecompenseerd). Garantie op de collectoren is 10 jaar, het boilervat 5 jaar.

ISDE Subsidie

De ISDE subsidie betreft +/- 25% van de gehele aanschaf en montage van een systeem. Meer informatie: www.rvo.nl

Zevenbergen Zonne-energie is officieel verkooppunt van HRSolar, dé Nederlandse producent van hoogwaardige materiaal (http://www.hrsolar.nl)