Zonnewarmte

Huis_def_zonder zon (snede)Een zeer efficiënte manier om de warmte van de zon voor uw huis of bedrijf te benutten is via hoog rendement zonnecollectoren en een zonneboiler. Het principe is eenvoudig. De warmte van de zon wordt opgevangen door een collector en overgedragen aan een vloeistof (water met antivries) die zich in het buizensysteem van de collector bevindt. Met een pomp wordt de vloeistof door een spiraal in het watervat gepompt, opdat de warmte wordt afgegeven aan het water in het vat. Het verwarmde water wordt vervolgens via een naverwarmer het huis in geleid voor gebruik.

Met een zonneboiler stookt een huishouden bijna 80% minder aardgas voor tapwaterverwarming. Dat betekent een structurele verlaging van de CO2-uitstoot. Collectoren leveren na twee jaar CO2 neutrale energie (de vrijgekomen CObij fabricage van het systeem is dan gecompenseerd). Garantie op het boilervat 5 jaar en op de collectoren 10 jaar.

NIEUW: Per 2016 is er subsidie op zonneboilers. Tevens zijn we officieel verkooppunt van HRSolar geworden.

Rekenvoorbeeld van één van de zonnewarmte systemen (13 GJ):

Woonhuis met 4 persoons huishouden

4x zonnecollector & zonneboiler (totaal 8,72 m² en 400 liter).
Complete set plus installatie voor totaal ongeveer € 5.250,= (incl 21% btw)

U kunt dus eigenaar van een compleet zonnewarmtesysteem zijn voor slechts € 5.250,=. Met een dergelijk systeem bespaart u op jaarbasis ongeveer 700 m3 gas, hetgeen bij de huidige prijzen neerkomt op zo’n € 399,=. U kunt voorts nog fors op uw elektrarekening besparen wanneer uw was- en uw afwasmachine op uw nieuwe warmwatersysteem zouden worden aangesloten. Dat zal neerkomen op een besparing in het eerste jaar van zo’n € 499,= op uw energierekening. Door de stijging van energie prijzen resulteert dat weer in een gemiddeld rendement in 15 jaar van maar liefst 10% per jaar!

Interesse? Lees verder op: ‘Uitgebreide informatie’